De stichtingEvenementenFotos en uitslagenDoelenInformatieSponsorenGastenboekContact
 
Evenementen van Stichting de Lotgenoten

 

 

 

 

 

 

Het was mistig, koud en regenachtig, maar de top is bereikt.

Op donderdag 17 oktober 2019 verzamelden zich een groep mensen met allemaal één speciaal doel voor ogen: het bedwingen van de Mont Ventoux, het halen van de top van de Kale berg.

De deelnemers worden door de touringcarchauffeurs Wil en Ad in een luxe touringcar naar camping ‘Le Ventoux’ gebracht. Na de lange rit worden ze, namens de organisatie, enthousiast ontvangen door Rocco. Hij was al eerder vertrokken om alles ter plaatse te regelen voor de deelnemers.

Na een lekker bordje soep, hamburger en frites met mayo snel naar bed. Door de verwachtte slechte weersomstandigheden wordt besloten de berg vrijdags te bedwingen. Dit blijkt een juiste beslissing gezien de weersomstandigheden van de zaterdag.

Op vrijdag 18 oktober is het dan eindelijk zover, we gaan de Mont Ventoux op … fietsend, wandelend en/of hardlopend, ieder op zijn eigen manier. Onder goede omstandigheden wordt in verschillende groepen gestart in Bédoin.  De Kale berg begint met een langzame klim. In het bos wordt het al een stuk pittiger met stijgingspercentages van 9% en 10%. Na 10 km wordt het mistiger en gaat het ook nog regenen. De deelnemers laten zich niet kennen en lopen, fietsen of rennen gestaag door. Wat een kanjers.

Bij Chalet Reynard staat de touringcar waar men zich kan opwarmen. Nadat iedereen is voorzien van een natje en een droogje gaan zij op pad naar de top. De laatste 6 km iets minder stijl maar niet minder pittig, het is mistig en het wordt steeds kouder. De deelnemers komen een voor een aan op de koude, mistige en winderige top. Na deze inspanning kan het moment van emotionele ontlading bij het bereiken van de top dan ook niet ontbreken.

Na de nodige foto’s bij het welbekende bord met 1909 meter, snel de Touringcar in om op te warmen. Door iedereen wordt een topprestatie geleverd!!

Tijdens de afdaling wordt het weer steeds beter. Onder goede omstandigheden is het op de camping goed toeven, tijd om lekker na te kletsen en te genieten van een lekkere douch. Later in de middag arriveren ook de laatste fietsers. Om 20:00 uur staat er een heerlijk diner voor iedereen klaar.

Het was weer een TOPDAG.

Mede dankzij de inzet van alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors was het een geslaagde dag.
Wij willen iedereen bedanken voor hun inzet en hopen jullie volgend jaar te begroeten bij onze
11e Mont Ventoux.

Zie voor overige verslagen ` verslag` 2019.

---------------------------------------------------------------------------------------

Neemt u de sportieve uitdaging aan?
Gaat u ons helpen ons doel te bereiken?
Schrijf dan in voor een van onze evenementen.

De beklimming van de Mont Ventoux is een van onze evenementen.

Zie voor nadere gegevens "informatie"

----------------------------------------------------------------------------------------

Verwendag 2019

Afgelopen zaterdag organiseerden wij samen met Instituut Verbeeten voor de 9e keer een verwendag voor gezinnen met een ouder met kanker.
Dit jaar mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Verbeeten Fonds, waarvoor onze hartelijke dank!

Het was wederom een fantastische dag in Safaripark Beekse Bergen. 60 Gezinnen hebben deelgenomen aan de verwendag en genoten!
Tot slot hieronder een aantal reacties die wij jullie niet willen onthouden!

Wat hebben wij ons verwend gevoeld vandaag! Het was oprecht een verwendag, een dag met een gouden randje. Alles was goed geregeld, er was echt overal aan gedacht (met de kinderen in het stralende middelpunt) en we hebben op deze manier echt enorm kunnen genieten van de mooie omgeving, het heerlijke weer en elkaar. En vooral het met elkaar dit kunnen ondernemen en beleven. Onze oprechte dank hiervoor!

Misschien worden jullie wel overladen met mails na zo’n dag als vandaag, maar toch wilde ik de moeite nemen om jullie enorm te bedanken voor vandaag.
Wat was het goed geregeld allemaal met het parkeren, het vervoer en dan ook nog die rugzak met al het lekkers en de bonnen. Helaas hebben we de roofvogelshow moeten missen omdat we aan de andere kant van het park waren en mijn man graag naar huis wilde, maar de jongens waren het unaniem met elkaar eens: de jeepsafari was het allerleukst! De knuffels liggen nu bij alledrie in bed en hebben al een naam gekregen.

Dank jullie wel voor de ontzettend fijne dag! Wat zijn wij in de watten gelegd. We hebben werkelijk genoten! Namens ons hele gezin nogmaals ontzettend bedankt voor deze hele fijne dag!

Wat was het een geweldige dag gisteren. Wij hebben zo ontzettend genoten.
Vanaf het moment dat we binnen kwamen met die geweldige cup cakes was het een en al verwennerij. 
Het toppunt was de jeepsafari, zo dicht bij de giraffe in de open jeep, geweldig!!
Volgens mijn dochter is het natuurlijk niet leuk dat mama uitgezaaide borstkanker heeft maar anders hadden we deze geweldige dag niet gehad. Zo heeft ieder nadeel weer zijn voordeel😉.
De ogen vielen er ook bijna uit van mijn kinderen toe ze die mooie grote super zachte knuffel kregen. Ze hebben dan ook heerlijk geslapen met de giraffes.
Lieve mensen, heel erg bedankt voor deze dag!!!!!

Mag ik jullie via deze weg heel erg hartelijk bedanken voor de geweldige dag gisteren in de beekse bergen. 
Een super goed verzorgde dag met goed weer. Iedereen zo aardig en nog het meest fijne van de dag de lach van mijn zoontje. In deze zware tijd een dag even nergens aan denken en genieten. 
Super wat jullie doen en nogmaals erg bedankt👍

Wij willen jullie allemaal ontzettend bedanken voor de geweldige dag die wij gister hebben gehad! Onze kinderen en wij hebben er zo van genoten, dat we de ziekte voor even konden vergeten. Alles was tot in de puntjes verzorgd! Nogmaals bedankt voor deze geweldige herinnering die jullie ons hebben gegeven.

Ik wil iedereen bedanken voor deze fantastische dag. Wat hebben wij genoten met ons gezin. We hebben veel gezien, lekker gegeten en wat hebben we gelachen tijdens de jeepsafari.  Complimenten voor de organisatie.
3 tieners, maar bij thuiskomst kreeg de giraffe bij alledrie een plekje op hun bed. De jongste (12) zag ik ‘s morgens slapen met de knuffel in zijn armen... .
Dankjewel voor deze bijzondere dag!